Sociale media binnen de online marketing

De sociale media zijn tegenwoordig een groot gedeelte van ons dagelijkse leven. Iedereen heeft minstens één account op de sociale media en het aantal mensen dat zowel op Google+ als Facebook als Twitter actief is, groeit nog altijd. We willen simpelweg niets missen van hetgeen er gedeeld wordt en het zou geweldig zijn wanneer u met uw onderneming gebruik zou kunnen maken van deze ontwikkeling. Dat kan, maar gemakkelijk is het niet. Veel bedrijven beginnen hals over kop met een actie op de sociale media, maar dit heeft nauwelijks effect. Er wordt namelijk voor het gemak even vergeten dat online marketing veel meer aspecten heeft waar rekening mee gehouden moet worden om een positief effect te kunnen verkrijgen. Nog nadeliger wordt het wanneer uw acties op de sociale media een negatief effect krijgen. In dat geval verliest u uw naam, of uw bezoekers.

Sociale media gebruiken

Dat is de reden waarom de meeste ondernemers niet zelf de sociale media bijhouden voor hun eigen bedrijf. Het klinkt wellicht bizar, maar bedrijven als de onze worden regelmatig benaderd met de vraag of we de social media campagne over kunnen nemen om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk succes op zal gaan leveren. De sociale media gebruiken is riskant, maar de mogelijke opties die lonken zijn zo aantrekkelijk dat het zeker de moeite waard is. Wanneer uw pagina of uw post opgepakt wordt door iemand met veel vrienden, dan kan uw website zich razendsnel verspreiden over het internet, waardoor u ineens veel meer bezoekers zal kunnen hebben dan u ooit gehad heeft. En dan hebben we het over echte pieken in de statistieken.

Maar de echte truc ligt natuurlijk niet in het aantal bezoekers. Het gaat om de conversies die behaald zijn op de website, want die leveren het echte geld op. Om de bezoekers tot conversie over te laten gaan, zal in de sociale media al opgeroepen moeten worden tot een bepaalde actie. Daarbij kunt u aan feitelijk alles denken dat te maken heeft met uw product of uw dienst. Het moet vooral grappig zijn, of schokkend, zodat mensen eerder geneigd zijn om het verhaal verder te delen en met hun vrienden te delen. Op dat moment begint het virale gedeelte van de sociale media en dat is het gedeelte dat u wilt bereiken.

Zelf doen of aan ons uitbesteden?

U kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met de informatie die we u hier gegeven hebben. Wanneer u de tijd heeft om dit te doen en het vertrouwen in uzelf dat u het net zolang vol kunt houden als de bezoekers, dan mag dat geen probleem zijn. Wanneer u echter een goedlopend bedrijf heeft en u heeft weinig tijd om deze factoren allemaal in overweging te nemen, dan kunt u contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen voorzien van een goed voorstel tegen een scherpe prijs, zodat u zo snel mogelijk kunt beginnen met beroemd worden op de sociale media.