SEO Copywriting als sleutel tot succes

Om een website een succes te maken, zijn de teksten op de website de sleutel tot succes. De lezers moeten iets te lezen hebben, producten moeten beschreven worden en bij voorkeur zijn het de teksten op de website die ertoe leiden dat de bezoekers de website zullen vinden via de zoekmachines. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen, heeft u goede teksten nodig. Teksten waarin trefwoorden vermeld staan op een natuurlijke manier, maar daarnaast moeten de teksten ook tot actie op kunnen roepen. Wanneer u dat allemaal voor elkaar gekregen heeft, kunt u direct verder. De website moet namelijk fris blijven, er zijn dus op wekelijkse basis nieuwe berichten nodig om het verkeer tevreden te houden. Maar daar heeft u waarschijnlijk geen tijd voor als drukke ondernemer, of particulier met een baan.

Schrijven van teksten uitbesteden

Maakt u zich niet te snel zorgen. De meeste ondernemers en eigenaars van websites huren namelijk gewoon schrijvers in, of hebben een schrijver in dienst binnen het bedrijf. Het is namelijk onmogelijk om goede SEO teksten te schrijven wanneer u er de tijd niet voor heeft. Daarnaast is er een flink spel nodig om de trefwoorden, ofwel keywords, in de tekst te verwerken op een natuurlijke manier. Het lijkt gemakkelijk om een rijtje met woorden neer te zetten zodat de zoekmachines de woorden zullen vinden, maar zo werkt het helaas niet meer. Google heeft bepaald dat de websites met organisch geschreven materiaal beter zouden moeten ranken dan de websites die gebruikmaken van trucs.

Welke functie hebben de teksten?

De teksten die u op de website heeft, kunnen ter vermaak zijn, ter informatie of ter inspiratie. In al deze gevallen is er een achterliggende reden. U zal immers geld willen verdienen met uw website en de bezoeker moet door de teksten naar het product gaan. Het kan dus een productbeschrijving zijn, een algemene tekst waarin aangestuurd wordt op een bepaald product of een tip over hoe een bepaald product gebruikt kan worden om succesvol te functioneren voor de klant. Die teksten zijn lastig om te schrijven, zeker wanneer u zoveel mogelijk bezoekers wilt hebben die de teksten lezen. Daarom kunnen wij bij VirtuALL u het werk uit handen nemen. Wij zijn in staat om aan de hand van uw opdracht informatie te zoeken over de onderwerpen, waarna wij een tekst aan kunnen leveren die voldoet aan de eisen die u gesteld heeft.

Wellicht denkt u dat het handiger is om zelf te gaan schrijven. Wij zullen u niet tegenhouden, maar vraagt u zich eerst eens af hoeveel tijd u nodig heeft om een tekst te schrijven zonder spelfouten, die SEO geoptimaliseerd is. Rekent u vervolgens eens uit hoeveel geld u had kunnen verdienen wanneer u gewoon de dingen was gaan doen waar u zelf goed in bent. Is het dan nog echt de moeite waard om zelf uren achter een scherm te gaan zitten om woorden in de goede volgorde te krijgen?

Bekijk ook de SEO copywriting diensten van onze collega’s bij WebKrunch (Antwerpen)! Zij staan ook steeds paraat om u te helpen met uw online marketing vraagstuk!